midsommardagen 2016

tillbaka i vattholma

Detta var året då solen flödade dagen lång och maten i bagarstugan smakade som vore man på en liten ristorante i det ljuva Italien.

Rock´n Rolle fick denna kväll redan vid sound-checket rock´n´rollen som nyckelfigur, med följden att bandet spenderade ett antal minuter trivsamt spatserande på Trekantens vältrimmade gräsmatta. När den gode Olle tyckte att bandet motionerat tillräckligt avslöjade han att den saknade nyckeln till logen hängde på notstället och glimmade i kvällssolen. Tur det då kvällens gästartister i form av Anna Sahlene och Peter Jezewski började droppa in – laddade och klara att rocka loss inför kvällens månghövdade publik.

Dessa superproffs gjorde ingen besviken, och under fröken Sahlenes framträdande kände en herre i publiken att det var dags för en rungande duett. Upp hoppade ännu en gammal bekant i skepnad av Jan Johansen, vilken gav järnet tillsammans med Anna i duetten ”Let your spirit fly”.

 

När sedan The Bobos de Luxe dundrade igång sin Elvis-show skuttade danspubliken igång och hela Holma log och dansade. Peter Jezewski hoppade så in och rockade loss i just alla de gamla, fina klassiker publiken hoppats på och det blev ett kärt återseende mellan artist och publik. Den som trots midsommarfirandet har gott minne minns ju att Herr Jezewski gästade Vattholma och The Bobos även 2009.

I vanlig ordning svarade gossarna i The Bobos för ett helkoncentrerat och inspirerat framträdande under det sista setet, som slutade först in på småtimmarna. Noteras kan att ett av bandets mest hängivna och trogna fans Herr J Lundh med ålderns rätt bytt ut sina patenterade Mick Jagger-moves mot en stilfull bossa-variant, där han och hans danspartner liksom svävade fram över dansbanan. Gott att se, sa Snake!

 

våren 2016

luthagen rock´n´roll


Utöver framträdanden på klassiska spelningsställen i Västerås och Morkarla har gossarna i Bobos orkester under våren genomfört ett antal spelningar i Uppsalas norra delar, närmare bestämt i rockabilly-nästet Luthagen.  

Konstellationens egen odda fellow trollkarlen Ola som har sin våning i området har därför i princip kunnat rock´n´rulla hem efter genomförda uppträdanden, och har under promenaderna hemåt hörts skrocka förnöjt åt sitt senaste skämt: Vad får man om man korsar en mattelärare med en trollkarl? En mattemagiker. Ja, den trollkarlen…
 

september 2015

the bobos rockade loss på Strandbaden

Trots att det enligt almanackan var höstkväll och regnet stundvis öste ner var det svettigt värre uppe i Årsunda. Stämningen var på topp och dansbanan fullsmetad med glada människor som dansade loss till The Bobos de luxe.

Bandet rockade järnet i Elvis-showen så till den milda grad att strömmen gick mitt under en pulserande Burning Love. Ljudkonstnären Jensa fixade dock den så kallade biffen och när kvällens gästartist rockkungen Peter Jezewski gjorde entré mullrade det åter ut högoktanig 50-talsrock ut Elias-systemet.

The Bobos vill efter fin-fin kväll och vistelse uppe på Strandbaden passa på att tacka personalen alldeles extra för all hjälp med utskriften av låttexter!
 

midsommardagen 2015

the bobos förvandlade vattholma till vegas

Ännu en midsommar i Vattholma och eftersom Elvis Presley skulle fyllt 80 år 2015 passade The Bobos givetvis på att hylla kungen.
Efter att Gladys del Pilar samlat folkmassan och bjudit på soul av bästa märke äntrade ett The Bobos de luxe scenen och avfyrade en timmes hitkavalkad byggd på Elvis-stänkare från 1950- till 70-tal. De luxe-uppsättningen innebar att det inte sparades på krutet och blåset i form av Rog The Frog och Mac The Knife samt körsångerskorna Sussi och Moa förstärkte bandet, vilket bidrog till att den gamla bruksorten under en timmes tid förvandlades till ett vibrerande Las Vegas anno 1971.
Ett härligt gensvar från den månghövdade publiken och ett The Bobos de Luxe på spelhumör bäddade för en traditionsenlig succéafton när klassiker som Such a night, In the Ghetto och Suspicious Minds ljöd över den midsommarsköna festplatsen.
Maggie Sue, som tagit ett uppehåll på obestämd tid från vokalissajobbet i bandet - för att lägga energin på en spirande karriär som klassisk sångerska - tog del av framträdandet via en skakig filminspelning och utbrast: -Detta svänger lika mycket som min mobilsignal!*

Efter den svängande Elvis-hyllningen äntrade så kvällens gästartist Tomas di Leva scenen. Med fjolårets spelning i gott minne kan inte Di Leva-setet beskrivas som annat än en veritabel favorit i repris. Klassikerna Vem ska jag tro på och Vi har bara varandra lockade återigen Vattholmaborna till studsande på dansbanan, vilken lyckligtvis förstärkts med extra balkar kvällen till ära.
När The Bobos så avrundat kvällen med ett klassiskt sista set som kramade musten ur såväl band som dansare återstod bara att som seden bjuder ta sig till vita huset för ett möte med evenemangspresidenten. Denne hade dock, till inte minst Rockin´Rolles besvikelse, avvikit tidigare under kvällen, vilket ledde till att det traditionella avslutningsmötet gick aningen snabbare än förväntat. Trötta och nöjda bandmedlemmar steg så ut i sommarnatten på väg mot ett välförtjänt sommarlov.

*Den goda Maggie har inget annat än kungens örhänge I Washed My Hands In Muddy Water som ringsignal.

 

våren 2015

ute på vägarnA

Under våren var Bobos orkester åter ute på vägarna, denna gång med huvudfokus på Västra Aros. 
I vanlig ordning var det härlig stämning i gurkstaden och kommentarerna efter spelningarna var så entusiastiska och vänliga att en klädsam rodnad kunde skönjas i de rutinerade gossarnas anleten. Vi tackar vår fina publik för denna vår och blickar nu framåt mot musiksommarens höjdpunkt: midsommardagen i Vattholma.

 

november 2014

Invigning av Cousteau bistro & bar

I november öppnade Cousteau Bistro & Bar i Fredmans gamla lokaler på Drottninggatan 12. På invigningsfesten samma kväll spelade The Bobos. Snake, som spelat mången gång i de anrika lokalerna, var fylld av förväntan:

- Det är kanon att vara med och inviga ett nytt musikhak i den här klassiska miljön, sa han efter att sedvanligt ha bjudit på några sköna bastoner och rytmiskt pianospel under kvällen.

 

morkarla bygdegård

rock´n´roll i Morkarla

När det var dags för 50-talskväll i Morkarla bygdegård var givetvis The Bobos på plats! Efter ett inledande akustiskt rock-a-billy-set serverades landgångar och välkyld dryck och bandet lät sig väl smaka. Sedan var det dags att spela upp till dans och Morkarlaborna visade sig vara ett dansant och glatt släkte. Sstämningen var hög ända fram till efter midnatt, då The Bobos avslutade en härlig kväll med a-capella klassikern ”Good Night Sweet Heart”.

 

vattholma 2014

midsommarmagi

Thomas Di Leva gästade mysministrarna i The Bobos under midsommardagens traditionsenliga spelning i Vattholma. Packat med folk, uppehållsväder, ett fokuserat The Bobos och en mycket folkkär artist lade grunden till ännu en midsommardagssuccé.

Efter ett första countrydoftande set, numera benämnt som The Battle of Country Guitars, tog Thomas Di Leva scenen i besittning och avverkade den ena toppklassikern efter den andra, uppbackad av ett samspelt The Bobos, där Johnny Viola firade triumfer med inspirerade solon. Vattholma dansade och log, så till den grad att balkarna under dansbanan gav vika. Men Thomas Di Leva uppmanade publiken att hoppa lite mindre och sväva istället och stämningen var fortsatt på topp då Gävlesonen efter extranumret ”Vi har bara varandra” lämnade bruksortens vackra festplats.

Och då Maggie, kanske inspirerad av Di Levas på scenen kvarlämnade fruktfat, rev igång med Little Richard-klassikern Tutti-Frutti studsade dansfolket igång igen och höll uppe trycket ända tills en man i gul väst några minuter efter två på söndagsmorgonen kom och meddelade bandet att det var dags att sluta.

Från ovan nämnda fruktfat delas några godsaker ut till dem som utmärkte sig alldeles extra positivt under kvällen.
 

En physalis tilldelas arrangörsansvarige Westergren för hans inspirerade och sammanhängande brandtal strax innan Di Leva tog scenen i besittning.

En kiwi går till Thomas Di Leva för att han spred så mycket värme till både publik och medmusikanter i den kylslagna kvällen.

Rock´n´Rolle får en smaskig passionsfrukt för att han klarade en hel kväll utan varken Calzone eller Pringles.
 
En fin apelsin går till Jensa i ljudtältet för ännu ett kanonjobb.

The Bobos road-manager trollkarlen Ola får en ananas för att han aldrig vill vara någon annan(st)a(n)s än där bandet är.

Ett fång clementiner tilldelas våra vänner i bagarstugan för den fina servicen och den glada stämningen.

 

våren 2014

semesterdax

Elvis hade många hits Elvis hade många hits

Efter en ofrivillig, men mysig, sightseeing på slingrande vägar mellan Alunda och Österbybruk avslutades vårens turné i Morkarla. Efter en koncentrerad rattning av Bobo på småvägarna släppte bandet väl på scenen på gasen och underhöll den månghövdade åhörarskaran med musik och lustigheter.

Från Elvis till hit har tagit bandet runt om i Uppland, Sörmland och Västmanland och turnén har gett mersmak.

-Det är en fantastisk känsla att möta publiken och få en sådan härlig respons av så många glada människor, konstaterar Maggie.

Nu tar The Bobos en välbehövlig sommarvila; Maggie ska plocka blåbär och göra drottningsylt, Snake äta tacos och lyssna på Julio Iglesias och Bobo fundera ut nya lustifikationer till höstens spelningar.

Glad sommar från The Bobos!

 

januari 2014

från elvis till hit

Östra Aros glädjespridare och rock´n´roll-lobbyisterna i Bobos orkester intog under januari Västra Aros för inte mindre än tre succéartade framträdanden. Fulla hus och härlig stämning kännetecknade spelningarna och västeråsarna visade inte bara upp glada miner, utan även imponerande bandy- och Sven-Ingvars-kunskaper.

 

december 2013

julkul i gsunda

Det blev en härlig kväll när det vankades 50-talssväng och julmys i Gsunda centrum. Entusiastisk publik, trevlig arrangörsstab och sköna ljud- och ljusförhållanden lade grunden för en succéartad afton. Eller som Snake uttryckte det:

- Hit kommer man gärna igen!

Maggie som under showen briljerade med sina kunskaper i det franska språket genom att önska Gott Nytt År med ett ”Bonne Année ” förärades efter spelningen tillsammans med gossarna i bandet tre tjusiga och musikaliska dockor i tidig julklapp. Bobos tackar för det och för en trevlig kväll!

 

augusti 2013

Solskensturnén How great thou art avslutades i Vittinge

Rapporterna från Bobos spelningar denna sommar 2013 har emellanåt kunnat förväxlas med SMHI:s rapporter, då det varit en hel del väderlek inblandad. Men faktum kvarstår att det glada 50-talsgänget haft en osedvanlig tur med vädret och begåvats med flödande sol vid alla sina spelningar.

Inget undantag vid turnéavslutet i Vittinge heller, med andra ord. Och det var sol i sinnet även inne i kyrkan där en månghövdad publik bjöds på hela repertoaren med allt från Elvis via folkmusik till Patsy Cline. Efter att man i sedvanlig ordning mottagit kraftiga ovationer och åter fått slut på extranummer står det helt solklart för bandet att man måste utöka låtlistan med ett gäng låtar till kommande konserter.

Glada miner efter konserten i Öregrund Glada miner efter konserten i Öregrund

Minnesvärt från turnén är inte bara alla trevliga arrangörer och den underbara publiken, utan även hur bandet fått smaka på, och njuta av, diverse lokala restaurangers specialiteter. Hade inte namnet Rock´n´Rolle varit så pass inarbetat hade det varit fara värt att Olle fått gå under namnet Olle Calzone.

Nu väntar någon månads spelledigt innan det åter rullar igång med spelningar. Håll utkik på hemsidan efter offentliga sådana!

Rock on!

 

ängby park juli 2013

kul på knivsta classic cars

Turen med vädret fortsatte då The Bobos spelade på Knivsta Classic Cars. Solen värmde gott då bandet tog scenen i besittning vid 18-snåret och den största publiken för året på Ängby Park fick nygamla öppningsnumret Blue Suede Shoes som kvällens första låt.

Ängby Park är en riktig hederlig gammal folkpark och för ett band som har ädla rockklassiker som See you later alligator och Shake, rattle and roll på repertoaren kittlade det såklart lite extra att spela på en scen där självaste Bill Haley uppträtt.
 

Hela kvällen var mycket trevlig med en proffsig och trevlig arrangörsstab och många glada människor och härliga vrålåk i publiken. Några saker att uppmärksamma från aftonen:

Olle käkade inga chips men hans bas hade misstänkt Pringles-klibbiga strängar. Midsommardagsminne?

Bobo och Snake uppträdde i sina nya kavajer – finemang i värmen!

Rog smet plötsligt ut i publiken och kurtiserade en vän dam.
 

Det börjar fylla på med bilar och publik Det börjar fylla på med bilar och publik

Danny avslöjade semesterplanerna, vilka består av att spela jazz på oväntade ställen på Gotland.

Maggie agerade inte bara skönsjungande vokalissa, utan även fotografissa med den äran.

That´s all!

På söndag bär det av mot Öregrund för första ”How great thou art”-konserten. Öregrunds kyrka kl.20.

Väl mött!

 

midsommardagen 2013

Succéafton med Pernilla

foto: uafotografen.se foto: uafotografen.se

Molnen skingrade sig, solen tittade fram och allt var upplagt för sådan där klassisk midsommardagsafton i den gamla bruksorten. Redan när The Bobos rullade igång vidd 22-snåret var stämningen god och många i publiken virvlade upp på den lövade dansbanan, medan andra valde att avnjuta 50-talsmyset från det närliggande pilsnertältet.


The Bobos piskade framemot 23-tiden upp schlagerstämningen och avverkade hits som Leva livet (ni minns den gamla klassikern som Maggie och Lill-Babs körde med Skolkören 2009) och Det börjar verka kärlek banne mig, där Bobo faktiskt kom ihåg hela texten, tvärtemot de odds som spelbolagen gett.

När det var dags för fröken Wahlgren att starta sitt gästframträdande var stämningen nästintill elektrisk och rena Beatles-scenerna utspelade sig när Ola ”The Wiz” Lindqvist med säker hand ledde folkhems-ikonen och hennes entourage Fredrik Lösnitz fram mot scenkanten.

Pernilla trollband sedan den extatiska publiken och gammal som ung rycktes med och bland andra syntes ett flertal lokala fotbollshjältar dansa och hoppa på den fullproppade dansbanan. Evenemangsansvarige Fredrik Westergren fick snabbt rycka ut och arrangera stöttning när högtalarsystemet hotade att ramla ihop.

The Bobos svarade för en inspirerad komp- och körinsats och inte minst måste man imponeras av comebackande Danny Delicious på trummor, som utan prut satte alla discodängorna rakt av. Tyvärr fanns inte plats på den relativt trånga scenen för några avancerade dance-moves under avslutningen Piccadilly Circus, vilket uteslöt det planerade gästdansandet av arrangörsstaben. Kanske byggs scenen ut till ett kommande år?

Efter Pernillas sista låt fortsatta partyt, då The Bobos bjöd publiken på några nya inslag i repertoaren i form av rockrökare som Long Tall Sally, Tutti-Frutti och A Big Hunk of Love. En stort tack till alla ni glada dansare och maltkonsumenter som höll ut hela långa kvällen och var med ända fram till sista låten There goes my everything, vilken klingade ut först vid 02-snåret.

Nu laddar vi för Knivsta Classic Cars den 16 juli!

Rock on!

Liten ordlista:

Dansbanan: Där dansen går av stapeln, inte att förväxlas med dansbananen, vilken äts i bandets pauser.

Rockrökare: Treackorslåt i högt tempo, som passar att bugga till, inte att förväxlas med den cigarettinmundigande herren klädd i rock.

Lokala fotbollshjältar: Exempelvis bröderna Jansson och Lundh.

konsert med skolkören

får vi lov - från hårgaberget till piccadilly circus

Temat var dans när The Bobos Rythm Kings kompade Pernilla Wahlgren, Jan Johansen, Bengt Dalqvist och Skolkören i Missionskyrkan den 17 maj. Tillsammans med ett gäng lokala dansare tog artisterna och kören publiken på en musikalisk resa där man framförde dansmusik från folkmusikens dagar och fram till dagens discodängor.

Gå till Skolkörens hemsida

  

december 2012

julkul

Att vara husband är nästan det samma vare sig man pratar engelska eller svenska; man får massor av god mat och massor av kärlek. The Bobos Trio spred även under denna december månad jul- och partystämning på anrika Odinsborg. Vi vill rikta ett stort och varmt tack till Catarina med personal och alla trevliga gäster.

Som alltid var det trevligt att jobba på ackord och samtidigt ta det lite piano och att hela advent känns som en enda stor lucka får man ta så länge man får sprida musik av Elvis till både fjortis och panchis!

 

midsommardagen 2012

sväng med peter från larz-kristerz

The Bobos gjorde ingen besviken när det traditionsenligt spelades upp till dans i Vattholma på midsommardagen; folkligt, festligt och underbara, dansanta toner i form av 50-talets finaste låtar.

Celebert besök i form av Peter Larsson fick man också. Larz-Kristerz-sångaren Peter var inte bara en trevlig bekantskap, utan även ett fullblodsproffs som fick det att rycka till lite extra i dansnerven på Vattholmapubliken när han tillsammans med The Bobos rockade loss i såväl L-K-dängor som "Carina" som Johnny Cash-klassiker som "I walk the line".


 

 

maj 2012

succésamarbete med skolkören och martin stenmarck, peter jezewski och carina jaarnek

I maj 2012 kompade The Bobos Skolkören, Martin Stenmarck, Peter Jezewski och Carina Jaarnek under fredskonserten "Peace train" i Uppsala Missionskyrka. Den fullsatta kyrkan fick se gossarna i bandet ge järnet medan Maggie i egen hög person ledde den hundra sångare starka kören.

 

december 2011

julrock på odinsborg

Under några helger i december bodde The Bobos mer eller mindre på restaurang Odinsborg i Gamla Uppsala. Inte mindre än sju julbord avverkades... och de var lika goda varje gång! Sedan spelade bandet dessutom upp till dans!

 

Utöver Uppsalas svängigaste 50-talsband bidrog även The Wiz himself, Troll-Ola, till gästernas glada miner. Bordstrolleri av bästa märke och dans och mys till 50-talets finaste låtar var en vinnande kombination!

 

The Bobos vill tacka Odinsborg; Catarina med personal och alla glada gäster för trevliga kvällar! Special thank´s även till Rock´n´ Rolle på bas och Danny Delicious på trummor som gjorde förtjänstfulla vikarieinsatser när Sweet Emma och Big Tasty inte kunde medverka!
 

 

augusti 2011

trogsta honung

Det blev en augustikväll med hög stämning på Trogsta Honung när The Bobos förstärkta av Staffan Skäre och Anna Bergström rockade loss. Publiken sjöng med i refrängerna och kommentarerna efteråt var i det närmaste lyriska. ”Nu behöver jag inte lyssna på radio på en vecka” och ” "När man hör er musik kan den där melodifestivalen slänga sig i sjön!" var två av alla positiva omdömen som hördes medan mörkret sänkte sig mellan Hälsingebergen efter spelningen.

 

2011

midsommar i vattholma

Annika Ljungberg Annika Ljungberg

Som traditionen bjuder bjöds på dansant musik och celebert besök på Trekanten i Vattholma på midsommardagens kväll. The Bobos, kvällen till ära iförda cowboy-hattar, drog upp country-stämningen innan det var dags för Annika Ljungberg att kliva upp på scenen till inte helt obekanta ”Cotton Eye Joe”. Efter att countrystjärnan bjudit publiken på en sprittande country-show av bästa märke bytte The Bobos om till partykostymerna och levererade rykande 50-talsgodingar på sedvanligt manér till en hoppande, splittande (!) och lycklig publik.

 

The Bobos tackar publiken, Annika Ljungberg, våra nytillskott multimusikern Johnny Viola och saxofongurun Rockin´ Roger, The Monkey Crew, ljudkonstnären Jensa och Vattholma Hembygdsförening för en underbar midsommardagskväll och natt trots regnet!

 

sommaren 2010

jättendal

Nostalgiträff på Älvstagården i Jättendal